Select Page

Predstavitve množičnih meritev projekta A-Qu-A v Dnevnih centrih aktivnosti za starejše Ljubljana

V mesecu novembru je UP ZRS Inštitut za kineziološke raziskave članom Dnevnih centrov aktivnosti za starejše ponovno predstavil množične meritve in programe vadb, ki jih bo skupaj z drugimi partnerji projekta izvajal spomladi 2016.

Prijave za sodelovanje na brezplačnih množičnih meritvah so še vedno odprte.

Če vas zanima, kakšni so dejavniki zdravega staranja, kako zdravi ste in kaj lahko storite sami za zdravo in samostojno starost, vas vabimo k sodelovanju na brezplačnih množičnih meritvah. Sodelujoči boste po meritvah dobili neposredne informacije o svojem zdravstvenem in splošnem psihofizičnem stanju.

Na množičnih meritvah lahko sodeluje:

  • kdor je dopolnil 65 let;
  • kdor samostojno biva doma;
  • kdor ima stalno bivališče v Ljubljani;
  • kdor se počuti zdravega in je sposoben brez predaha in pripomočkov prehoditi razdaljo 2 kilometrov.

Meritve se bodo izvajale v prvi polovici marca 2016 v Ljubljani. Za ta namen bo uporabljen mobilni laboratorij. Meritve bodo obsegale teste telesnih značilnosti, gibalnega statusa (mišična sila, moč in ravnotežje, analiza hoje ter gibljivost), prehransko sliko, stanje miselnih zmožnosti in značilnosti življenjskega sloga.

Vabljeni k sodelovanju!

Nekaj fotografij z novembrskih predstavitev:

There are no photos with those IDs or post 482 does not have any attached images!

 

Ta spletna stran je nastala s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino te spletne strani je odgovoren izključno Zavod za oskrbo na domu Ljubljana in zanj v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca Programa norveškega finančnega mehanizma.